IMCDb Forum
General » Site performance issues - New Server
Category:  
« Previous topic
Reminder of the previous message
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 13:40:26, By dsl
I've got the "new server" message without doing anything - this seamless wizardry is truly impressive.


Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 13:49:06, By rjluna2
Nice and smooth :beer:
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 13:55:23, By antp
:grin: Yes you do not have to do anything, just wait that the domain name is translated to the new IP of the server instead of the old one, thanks to the DNS servers.
In case you (or anyone using the same ISP) did not access the site in the few hours before the change, it was not in their cache, so you do not have have to wait at all. Same if your ISP does not cache the DNS entries for a long time.
Some others may cache that for 24 (official delay) or even 48h.
A little before doing the switch I changed the delay from 24 to 1h, if I had done that yesterday it would be even more seamless for everyone :smile:

Latest Edition: 18/06/2024 @ 13:58:06
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 14:05:35, By dhill_cb7
I don’t think the USA has the new site. I had my fiance try in South Jersey and she is still getting the old site. I am in PA.
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 14:21:05, By ChaserX

I just wanted to ask

Latest Edition: 18/06/2024 @ 14:22:27
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 14:25:24, By antp
I don’t think the USA has the new site. I had my fiance try in South Jersey and she is still getting the old site. I am in PA.


It is somewhat random depending on since how long your ISP had the old address in its cache. If it was 20h old just before I changes it, you have to wait less than if it updated it just before I changed it.
I don't think that it is so much geographically-related...
The server is in Canada, but the DNS of OVH (hoster of the site and the domain) is probably in France, I don't know if it has an impact or not that European users get it updated before :figti:

Latest Edition: 18/06/2024 @ 14:25:41
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 14:25:33, By walter.
I'm on the new server, seems to work fine!

P.S. I've just realised that the new contributions list hasn't been updated yet so I can't see the latest titles that have been added in the last couple of days and that they were definitely displayed there (but they are still listed on the site anyway).

Latest Edition: 18/06/2024 @ 14:36:23
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 15:07:03, By night cub
I don’t think the USA has the new site. I had my fiance try in South Jersey and she is still getting the old site. I am in PA.


I got right to the new site on my secondary PC in South NJ. Haven't tried my laptop yet.
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 15:09:55, By antp

P.S. I've just realised that the new contributions list hasn't been updated yet so I can't see the latest titles that have been added in the last couple of days and that they were definitely displayed there (but they are still listed on the site anyway).


Indeed, my bad, I forgot to update that file (for performance reason, the list of recently completed titles is just stored in a text file rather than being retrieved from the database for each page display)
edit: should be ok now

Latest Edition: 18/06/2024 @ 15:11:41
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 15:19:14, By walter.
Thank you! Now I can't see the new ones I validated this morning though...
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues
Published 18/06/2024 @ 15:35:02, By antp
What do you mean by "this morning"?
Now it shows the same as the old server. Or did you validate some on the new server? (but that would be early this afternoon, if you are still in an European timezone)

edit: I see you validated vehicles around 14:24~14:28 :smile:
Here are those potentially concerned, I don't know which ones were actually added to the list, feel free to re-add them then:
https://www.imcdb.org/movie.php?id=7440726
https://www.imcdb.org/movie.php?id=365609
https://www.imcdb.org/movie.php?id=11152168
https://www.imcdb.org/movie.php?id=7380366
https://www.imcdb.org/movie.php?id=14449470

Latest Edition: 18/06/2024 @ 15:38:44
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 18/06/2024 @ 15:47:48, By walter.
There were just a couple of titles I added in the last completed list so I can easily do it again now. Thank you!
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 18/06/2024 @ 18:57:41, By opal
Everything runs great so far on my part.
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 18/06/2024 @ 19:31:55, By dhill_cb7
Still unable to access the new server :ohwell: keeps sending mento the old site. Hopefully it fixes itself.
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 18/06/2024 @ 19:32:35, By Baube
PC : new server

both laptops : still on the old one, no matter what i do ( empty cache, cookies , but i don't want to mess much with their history since they're not mine.. )
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 18/06/2024 @ 23:29:53, By Baube


You can always try both of https://imcdb.org and https://www.imcdb.org as one may be in the cache since longer than the other.


tried the first link on one of the laptop , it works, i'm on the new server .. if it can help


Not sure if its only me or it is same for others but if i'm on the new server and go to the forum from there , if i click " Back to the site " it brings me back to Ye Olde one..

Latest Edition: 19/06/2024 @ 02:09:21
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 19/06/2024 @ 06:44:11, By antp
Probably that your laptop has the www domain with the old IP in its cache and the domain without www was older or not in the cache, so it took the new one.

If you are on Windows you can try to run this command from the command line:
ipconfig /flushdns

I thought that usually the DNS cache of the PC would expire before the one of the ISP, but strangely it seems to take a long time to update by itself for some of you :ohwell:
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 19/06/2024 @ 16:53:36, By dhill_cb7
Mine updated yesterday around 3 or so in the afternoon. My home computer, cell phone and work computer all seemed to update simultaneously.
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 19/06/2024 @ 17:39:27, By antp
So in your case the "issue" was probably the DNS of your ISP :smile:

Latest Edition: 19/06/2024 @ 17:39:45
Direct link to this message Edit  Quote  Add this message as quote for multiple quotes  Delete  Top  Bottom
Site performance issues - New Server
Published 20/06/2024 @ 19:30:22, By antp
Fixed some issues with pic upload for comments, normally now the error messages are properly displayed (e.g. too big image and autoresize not enabled)
I hope I didn't break something else :grin:
Add Reply - Category:  
Add Reply
Bold [b]Text[/b] Italic [i]Italic[/i] Underline [u]Underline[/u] Strike Out [strike]Strike Out[/strike]
Email [email=nobody@nobody.org]Name[/email] Link [url=http://www.website.com]Text[/url] Anchor [anchor]Name[/anchor] Image [img]http://www.website.com/image.jpg[/img]
Align Left [align=left]Text[/align] Centered [align=center]Text[/align] Align Right [align=right]Text[/align] Text Justify [align=justify]Text[/text]
Color [color=#000000]Text[/color] Highlight [highlight=pascal]Text[/highlight] Widgets Smileys :code: [:code] HTML to BBCode converter Word to BBCode converter
Preview Spell Checker






Ada
CSS
Cobol
CPP
HTML
Fortran
Java
JavaScript
Pascal
Perl
PHP
Python
SQL
VB
XML
Anon URL
DailyMotion
eBay
Flickr
FLV
Google Video
Metacafe
MP3
SeeqPod
Veoh
Yahoo Video
YouTube
Sign In :: Sign Up :: Lost your login or your password?
KelCommunity.be :: © 2004-2024 Akretio SPRL :: Powered by Kelare